Home >> MySQL Databases

MySQL Databases

 

Dit gedeelte behandeld 'my SQL databases'. Onderwerpen zijn; het creëren van een databases, het verwijderen van databases, toevoegen van gebruikers van de database, het veranderen van wachtwoorden, en het opzetten van een database met scripts. Het controle paneel maakt het management van een database gemakkelijk voor mensen die hoge mate van kennis hebben over dit onderwerp.

 

Creëren van een database: 

Vanuit het hoofdmenu van het controle paneel klikt U op de button 'mySQL database',
gevolgd door het aanklikken van de link 'create new database'.

 

 

Kies een naam voor de database die duidelijk maakt waar de database voor wordt gebruikt wordt. Bijvoorbeeld; gebruik 'chat' als naam, als de database bedoeld is voor het gebruik met een chat script. De database naam wordt voorafgegaan door de gebruikersnaam en een 'underscore'. Als U zoals in het voorbeeld gekozen hebt voor de naam 'chat', dan zal de naam voor de database worden (uw) gebruikersnaam_chat.

 

De database gebruikersnaam is de login naam voor de database. Deze mag identiek zijn aan de naam van de database. In bovenstaand voorbeeld is er gekozen van een andere naam, namelijk Gary. Gelijk als met de database, de database gebruikersnaam wordt voorafgegaan door (uw) gebruikersnaam en een underscore. (In het voorbeeld in bovenstaand figuur; gebruikersnaam_gary.

 

After Als U de naam voor de database en de gebruikersnaam, type het wachtwoord en klik op de button 'create'.

 

Het verwijderen van een database:

 

 

Een lijst van alle databases staan in het hoofdmenu 'my SQL databases'. Om een database te verwijderen, check de box naast de naam van de database, welke U wilt verwijderen, en klik op de button 'delete'. In bovenstaand voorbeeld de database met de naam 'username_data1'.

 

Het toevoegen van gebruikers van de database:

 

Er kunnen momenten zijn dat U meerdere log in namen en wachtwoorden wilt koppelen aan één database. Om meerdere gebruikers toe te voegen aan één databases, volg de volgende stappen:

 

1.  Van het hoofdmenu van de database, klik op de naam van de database welke U wilt wijzigen.

2.  Klik op de link 'create new database user' in de linker bovenhoek van het scherm.

3.  Type een gebruikersnaam en een wachtwoord en klik op de button 'create'.

 

 

In het hoofdmenu van de 'my SQL database' kunt U zien hoeveel gebruikers elke database heeft.

 

Het verwijderen van een database gebruiker:

 

Om een gebruiker van een database te verwijderen, klikt U als eerste in het hoofdmenu van 'my SQL database' op de naam van de database , waarvan U één of meerdere gebruikers wilt verwijderen. In bovenstaand voorbeeld is de 'username_chat' geselecteerd, welke 2 gebruikers heeft.

 

 

Deze database; username_chat heeft 2 gebruikers, namelijk; username_chat (gebruikersnaam is in dit geval gelijk aan de naam van de database) en username_gary. Om de database gebruiker te verwijderen, check de box naast de naam (van de te verwijderen) gebruiker en klik op de button 'delete selected'.

 

Het wijzigen van de wachtwoorden voor de database:

 

Om een wachtwoord te wijzigen van een database, klikt U als eerste op de naam van de database in het hoofdmenu van 'my SQL databases'. Dan zal de lijst van de gebruikers van betreffende database verschijnen. (Zie bovenstaand figuur). Om het wachtwoord te wijzigen voor een database gebruiker, klikt U op de link 'modify', en U typt het nieuwe wachtwoord in, vervolgens klikt U dan op de button; 'create'. Om deze verandering toe te passen hoeft U het oude wachtwoord niet te weten.

 

Het instellen van een database met een script:

 

De meeste scripts vragen 4 dingen over Uw database: de naam van de database, de gebruikersnaam van de database, het wachtwoord, en de host naam.   

 

De database naam neemt altijd als vorm aan de naam van de database van het controle paneel, en de naam van de gebruiker van het controle paneel als log in naam, zoals U ook gebruikt om toegang te krijgen tot het controle paneel. De database naam is de naam die U geeft aan de database vanuit het My SQL database menu. Bijvoorbeeld: als U in logt op het controle paneel met de naam 'Gary', en een database creërt met de naam 'count' , dan is de volledige database naam gary_count. Deze dient U dan te gebruiken in de configuratie van het script.

 

De gebruikersnaam van de database kan identiek zijn aan de naam van de database zelf, maar U mag ook een andere naam kiezen. De database gebruikersnaam neemt als vorm aan - controle paneel naam _ database gebruikersnaam.

 

Het wachtwoord voor de database wordt ingesteld tijdens het creëren van de database. Dit wachtwoord dient een andere te zijn dan het wachtwoord van het controle paneel. In het script dient het wachtwoord te worden ingevoerd om (later) wijzigingen te kunnen doen aan de database.

 

De hostnaam dient te worden ingevoerd in het script in verband met toegang tot het de database. Gebruikelijk is dit aangegeven als 'localhost', omdat het script en de database op dezelfde server. Als het script het niet toestaan om een tekst in te voeren in de configuratie van de hostnaam, voert U dan het IP adres van Uw website.

 

Note:  

 

Nadat U een database heeft gecreëerd, zal het controle paneel een scherm laten zien waarop alle informatie staat weergegeven. Neem eenvoudig de waarden van deze informatie over en voeg deze toe in de configuratie van het script.

 

Toegang phpMYadmin:

 

phpMyadmin is een gereedschap (tool) geschreven in PHP dat U kunt gebruiken voor het administreren van Uw My SQL database. U kunt dan SQL statements uitvoeren, werken met velden (toevoegen, edit en verwijderen) en werken met tabellen (creëren, wijzigen en dumpen), het toevoegen van extra databases, en nog veel meer. phpMyadmin is voor gevorderde gebruikers. De meeste PHP scripts zullen automatisch een database instellen, dus U hoeft waarschijnlijk de phpMyadmin niet te gebruiken.

 

U kunt toegang krijgen tot phpMyadmin via http://www.uwdomein.com/phpMyadmin . U kunt meer informatie verkrijgen voor het gebruik van phpMyadmin op de volgende website: http://www.phpmyadmin.net for more information on using phpMyAdmin.

 

 

 

Als U nog meer hulp nodig heeft ?

 

neem dan contact op met Easyhosting, of kijk op het Easyhelpdesk.

 


© 2003 JBMC Software. DirectAdmin licensees kan deze pagina reproduceren want hun eigen klantenreproductie door andere partijen belemmerd is.