Home >> De start

De start:

 

Dit document geeft U de informatie over domein namen, editing HTML, en de toegang tot het DirectAdmin controlepaneel. Het is bedoeld voor de introductie van web hosting en dient als basis voor de beginnende gebruiker. Ervaren gebruikers kunnen dit document overslaan, uitgezonderd het gedeelte; Uw eerste toegang tot het Direct Admin controle paneel. ( Accessing the Control Panel for the first time).

 

Het registreren van een domein.

 

Domeinen zijn een unieke manier om jezelf te identificeren op het internet. Een domein bestaat uit twee delen; de naam als eerste deel, de extensie (zoals .nl) het tweede deel. De extensie vertegenwoordigd de domein categorie. Er zijn meerdere extensies mogelijk vandaag de dag. Zoals daar zijn: .biz (business), .info (resource sites), .nl (Nederland), .EU (Europese Unie). Etc. Het 'www' gedeelte wordt automatisch toegevoegd door de webserver waarop U site een hostingpakket heeft en dit is geen deel van de domein naam.

 

U kunt geen domeinnaam gebruiken voordat deze is geregistreerd. Ter aanvulling: U kunt geen domeinnaam kiezen die al door een andere gebruiker is geregistreerd. Het registratieproces is vrij eenvoudig.

 

1. Stel Uw domeinnaam en de extensie samen.

2. Selecteer een registratie organisatie en registreer Uw domeinnaam.

3. Neem een hostingpakketaanbieder/ webserver voor het 'hosten' van Uw site.

 

Het samenstellen van een domeinnaam en de extensie is vrij lastig. Dit omdat veel domeinnamen als in gebruik zijn, zeker domeinnamen met de extensie .com., , maar U kunt ook kijken op www.easyhosting.nl, dit is een gratis service waarop U kunt nagaan of de gekozen domeinnaam al in gebruik is.

 

Er zijn via het internet meerdere bedrijven te vinden die domeinen registeren . Let U er op dat het gekozen bedrijf wel Uw extensie kan verkopen. Dit is niet bij alle extensies het geval. Het zoeken naar een concurrende prijzen is aan te bevelen, er gelden verschillende tarieven per registratie bedrijf. Een domein naam wordt geleased (gehuurd) en de registratie is meestal voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld één jaar of meer.

 

Als U een domeinnaam heeft geregistreerd kunt U op zoek naar een bedrijf dat U een hostingpakket kan aanbieden voor Uw site. Een domeinnaam is niet meer dan een (internet)adres. Bedrijven die hostingpakketten aanbieden 'bewaren' dan Uw site op hun server. .

 

Het verplaatsen van een domein kan meerdere redenen hebben; het onderbrengen van de domeinnaam bij een ander registratiebedrijf, of het veranderen van het domein bestand voor een nieuwe host. Bij deze laatste plaatsen wij de kanttekening: als bij een domein dient aangegeven te worden naar welke hosting aanbieder de bezoekers van Uw site naar toe 'gestuurd' moeten worden, dan dient U de domeinnaam server te veranderen in het gedeelte: domeinnaam servers records

 

Bij voorbeeld:
U heeft een hostingpakket aangeschaft bij easyhosting.nl. Zij zeggen U dat U hun naam server dient te plaatsen in Uw domein record. De naam servers lijken misschien gelijk.

 

ns1.easyhosting.nl (192.168.0.1)

ns2.easyhosting.nl (192.168.0.2)

 

Dan gaat U naar de homepagina van de domein registrar, U logt in, en kiest voor 'edit' in Uw domein record. Elke register is verschillend, maar er zullen 'velden' zijn in Uw domein record genaamd 'name servers' ("primary/secondary name servers) etc. Het bedrijf zal U/kan U vragen om het IP adres, dit hoeft niet zo te zijn. Het zal 12 tot 48 uur duren voor een verandering doorgevoerd is.

 

Editing HTML

 

HTML ( wat staat voor: Hyper Text Mark-up Language), is als het ware de taal waarmee met de webbrowser wordt gecommuniceerd en aangeeft hoe de webpagina zichtbaar gemaakt dient te worden. Bijvoorbeeld: <b> bold </b>.  text in HTML. U start met de<b> - een zogenaamde tag - waar U ook mee eindigt </b>).  Alles tussen deze tags zal dan als vetgedrukt zichtbaar worden op Uw website, de bezoekers kunnen deze tags niet zien. Wanneer iemand bijvoorbeeld www.yourdomein.com bezoekt, dan krijgen ze feitelijk toegang tot de index.HMTL file van Uw site directory.

 

Editing Het editen van een HTML file vereist specifieke software, ontworpen voor het uitvoeren van die taak. Zoals daar zijn Microsoft FrontPage, HotDog Professional, en Macromedia Dreamweaver.  Er is ook zogenaamde share ware (vrij vertaald gedeelde software) and freeware HTML editors te vinden via het internet.download.com.  

 

Even Zelfs de beste HMTL editing software kan verwarrend zijn voor beginners. Behoort U tot deze groep beginners, adviseren wij een online site bouwer/ HTML generator. Dan heeft U geen kennis nodig van HTML. De site bouwers vragen U over hoe U de website wilt hebben, en zullen vervolgens op basis van die informatie de website ontwikkelen. Sommige site bouwers staan het toe controle te hebben op de bouw van de site, door bv het toevoegen van grafische beelden, scripts etc. De meeste site bouwers zijn gratis, de meer ontwikkelde hebben een kostprijs:

 

http://www.uweb.ucsb.edu/generator/basic.php

http://www.3zweb.com/free/index2.htm

http://www.searchbliss.com/free_web_tools_html.htm

http://www.applelinks.com/tools/webpage.shtml

 

De eerste keer toegang tot het Controle Paneel.

 

Er zijn meerdere manieren om toegang te krijgen tot het controle paneel.

 

http://www.yourdomain.com:2222  U kunt toegang krijgen tot het controle paneel door 2222 achter Uw domeinnaam te typen.

http://www.192.168.1.1:2222  U kunt toegang krijgen tot het controle paneel door 2222 achter Uw ipadres te typen.

 

   

Een nieuw scherm (zoals in de afbeelding) zal open springen. Voeg Uw gebruikersnaam en wachtwoord in. (deze kunt U vinden in de mail die U ontvangen heeft ten tijde van het aanmaken van het pakket)

Het ticket support systeem.

 

 

*** Voor het indienen van tickets kunt U het ticketsysteem van easyhosting zelf gebruiken, of een email sturen naar helpdesk@easyhosting.nl. Gelieve NIET het direct-admin systeem te gebruiken ***  

 

Verander het wachtwoord.

 

Het veranderen van het wachtwoord gaat eenvoudig door te klikken op de button: 'password', die U terug kunt vinden op de boven rechterhoek van Uw scherm. U zult twee keer gevraagd worden het nieuwe password (wachtwoord) in te voeren. Het controle paneel zal Uw password (wachtwoord) weigeren wanneer het niet aan de gestelde eisen voldoet. (Te kort wachtwoord of niet toegestane (lees)tekens).    


 

Belangrijk!!!! Dit veranderd alleen het password (wachtwoord) voor Uw gebruikersnaam, tenzij U de andere opties aanvinkt. Andere e-mails accounts, databases, FTP accounts, etc, wijzigen hiermee niet (wederom : tenzij anders aangegeven).

 

Uitloggen.

 Het uitloggen uit het controle paneel doet U door te klikken op de button 'uitloggen'. U krijgt dan een nieuw scherm te zien waarop wordt bevestigd dat U zo juist heeft uitgelogd.

 

Belangrijk:
De meeste browsers zullen Uw sessie van het controle paneel in herinnering houden/ bewaren, zelfs nadat U heeft uitgelogd. Als U niet de enige gebruiker bent van Uw computer, zorg dat U alle zogenaamde running copies ook heeft afgesloten. Dan maakt U het voor anderen onmogelijk toegang te krijgen tot Uw controle paneel, met alle eventuele nare gevolgen van dien.

 

Als U nog meer hulp nodig heeft:

 

neem dan contact op met Uw hosting bedrijf, of kijk op de Easyhelpdesk.

 


© 2003 JBMC Software. DirectAdmin licensees kan deze pagina reproduceren want hun eigen klantenreproductie door andere partijen belemmerd is.